تیم تحلیلی شرکت مهزیار فولاد به نقل از سایت معدن نیوز : برندگان و بازندگان آسیا در جنگ تعرفهای ترامپ
استراتژیستهای گروه آیانجی (ING)، با بررسی چشمانداز تجاری آسیا تحت سناریوی تعرفههای ۲۵ درصدی جدید آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم، کشورهای برنده و بازنده این منطقه در جنگ تعرفهای ترامپ را ارزیابی کردند.
این شرکت چندملیتی بانکداری و خدمات مالی بر این باور است که ویتنام بیش از سایرین، در معرض آسیب قرار دارد زیرا صادرات فولاد و آلومینیوم این کشور به آمریکا، معادل ۰.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۴ بوده است و نقش ویتنام بهعنوان پالایشگر اصلی فولاد نیمه فرآوری شده چینی برای صادرات مجدد، آسیبپذیری این کشور را تشدید میکند.
کره جنوبی نیز در معرض آسیب قابلتوجه قرار دارد و در حالی که اکنون، از سهمیه صادرات بدون تعرفه برخوردار است، اما صادرات اخیرش به آمریکا، کمتر از این سهمیه، ثبت شده است.
در گزارش این گروه مستقر در هلند آمده است: در حالی که مشخص نیست ترامپ سیستم سهمیهبندی را حذف خواهد کرد یا خیر، اما به نظر میرسد که کره جنوبی از فرصت مذاکره برخوردار است. بهطور کلی، سیاست «اول آمریکا» ترامپ، بر کشورهای شمال آسیا، بهویژه چین، کره و ویتنام که مازاد تجاری بزرگی با آمریکا دارند و به شدت به تقاضای خارجی وابسته هستند، بیشترین تاثیر را خواهد گذاشت.
به گفته استراتژیستهای آیانجی، جاهطلبیهای ترامپ برای افزایش تولید داخلی کالاهای فناوری پیشرفته، بر اقتصادهای آسیایی که صادرکنندگان عمده نیمهرساناها، هوش مصنوعی و کالاهای مرتبط با بخش انرژی جدید هستند، تاثیرگذار خواهد بود و ژاپن و تایوان نیز به دلیل صادرات قابلتوجه خود در این بخشها، با خطرات شدیدتری روبرو هستند.
در مقابل، هند و فیلیپین کمتر در معرض خطر قرار دارند، زیرا اقتصاد آنها بیشتر تحت تاثیر تقاضای داخلی است. با این حال، این گروه هشدار داد که اگر هدف تعرفههای ترامپ بر تجارت خدمات باشد، بر بخشهایی مانند برونسپاری و خدمات نرمافزاری میتوانند تاثیر منفی بگذارد.
تاثیر این تعرفهها بر مالزی، تایلند و اندونزی به میزان متوسط است زیرا تغییرات اخیر زنجیره تامین مالزی و تایلند به ترتیب در تامین نیمهرسانا و خودرو، جاذب شوکی ایجاد میکنند و بخش خودروهای برقی اندونزی ممکن است از لغو مشوقهای ترامپ تحت قانون کاهش تورم آمریکا، آسیب ببیند.
گروه آیانجی خاطرنشان کرد: وابستگی فزاینده «انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا» (آ سه آن) به چین، میتواند تاثیر تعرفهها را تشدید کند. چین تقریبا ۲۶ درصد از کل واردات «انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا» در سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص داده که نسبت به ۱۶ درصد در یک دهه قبل، افزایش قابلتوجهی داشته است.
تاثیر تعرفهها بر بخشهای مختلف متفاوت و الکترونیک بهعنوان آسیبپذیرترین بخش، برجسته است. سهم رو به رشد ویتنام در صادرات لوازم الکترونیکی به آمریکا که تحت تاثیر استراتژی «چاینا پلاس وان» بوده است، این کشور را در معرض آسیب از تعرفههای آمریکا قرار میدهد. علاوه بر این، نقش مهم مالزی در تامین مدار یکپارچه (آیسی) به آمریکا و مکزیک، مورد دیگری از این آسیبپذیری است.
آسیا نه فقط تامینکننده مهم قطعات الکترونیکی میانی برای آمریکا و چین است، بلکه برای مکزیک هم با وجود مسافت دور، یک تامینکننده مهم به شمار میرود. از سوی دیگر، گروه آیانجی میگوید که «آ سه آن» و هند میتوانند از افزایش سرمایهگذاری مستقیم خارجی آمریکا، سود ببرند. همچنین این بانک خاطرنشان کرد که منافع آمریکا در آسیا افزایش یافته و یک سوم ورودی خالص سرمایهگذاری مستقیم خارجی به «آ سه آن»در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است و نشان میدهد که «آ سه آن» نقش مهمی در استراتژی «چاینا پلاس وان»ایفا میکند.
پایگاه خبری اینوست گزارش کرد، شرکتهای بزرگ آمریکایی مانند اینتل، اپل و گوگل در حال گسترش فعالیتهای خود در ویتنام، مالزی و تایلند هستند که بهطور بالقوه، تاثیر فوری تعرفههای جهانی را کاهش میدهند و راه را برای مذاکرات تجاری دوجانبه آینده، ازجمله توافقنامههای تجارت دیجیتال باز میکنند.
رمز بقای صنعت فولاد؛ همکاری بینبخشی برای رفع محدودیتهای انرژی
شانزدهمین جلسه کمیته راهبری شرکت فولاد خوزستان در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس شهدای مدافع حرم ورزشگاه شهدای فولاد خوزستان با حضور امین ابراهیمی (مدیرعامل)، قائم مقامان، معاونان و مدیران گروه فولاد خوزستان برگزار گردید.
امین ابراهیمی اظهار داشت: «برای گذر از این دوران بحرانی بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، ضروری است دشمن را بهطور دقیق بشناسیم. در خط مقدم جنگ اقتصادی، شناخت دقیق ترفندها و روشهای دشمن از اهمیت ویژهای برخوردار است. صنعت فولاد کشور در شرایط بسیار دشواری قرار دارد؛ از این رو، تشکیل و ارائه راهکارهای جامع از سوی کمیته ضدتحریم ضروری به نظر میرسد.»
وی ادامه داد: «بر اساس گزارش ۱۰ ماهه مربوط به کل کشور، تولید فولاد میانی به دلیل محدودیتهای انرژی ۵.۵ درصد کاهش یافته و به تبع آن صادرات این محصول از نظر ارزشی ۲۵ درصد و از نظر تناژی ۲۱ درصد کاهش داشته است.»
در خصوص سبد تولیدی شرکت ابراهیمی خاطرنشان کرد: «تولید شرکت به سمت تکمحصولی گرایش پیدا کرده است؛ اما تدوین برنامهای برای تنوعبخشی و تکمیل سبد تولیدی، امری ضروری و در دستور کار ماست.»
در خصوص عوامل موثر بر صادرات، وی افزود: «استفاده از کارتهای بازرگانی اجارهای، تهاتر فولاد با طلا و سایر ترفندهای مشابه، بالاترین تاثیر منفی را بر صادرات فولاد داشتهاند. صنعت فولاد بهعنوان صنعت مادر، به دلیل خلأهای قانونی و تصمیمات خلقالساعه، با چالشهایی از قبیل افزایش هزینههای انرژی، حمل و نقل و سایر هزینههای جانبی روبهرو شده است. امروزه، فولاد خوزستان عملاً کارمند سازمانهای گاز، برق و دارایی شده و هزینه انرژی در قیمت تمامشده محصول، در برخی موارد به قیمتهای جهانی نزدیک یا فراتر رفته است؛ یک تاخیر کوچک در پرداخت بدهی به این نهادها میتواند منجر به قطع فوری خدمات شود.»
وی تاکید کرد: «همکاری بینبخشی سایر دستگاههای کشور در رفع محدودیتهای انرژی، کلید بقای تولید و صنایع است.»
ابراهیمی در خصوص تحریمها گفت: «با بکارگیری روشهای بومی جهت خنثیسازی تحریمها و با توکل بر خداوند، میتوانیم با همت و تلاش مضاعف در حوزههای انرژی، صنعت، تامین مالی و حمل و نقل، چالشهای پیش رو را پشت سر بگذاریم.»
وی افزود: «در راستای تکمیل زنجیره فولاد، تامین نیروگاه برق و حامل انرژی گاز، در صورت تدوین برنامههای مناسب برای رفع چالشهای موجود، میتواند آیندهای روشن برای شرکت رقم بزند.»
ابراهیمی با اشاره به محدودیتهای حوزه انرژی در بهمنماه تصریح کرد: «برای جبران عقبافتادگی ۹۰۰ هزار تنی تولید، کنترل دقیق مرخصیها، ماموریتها و ترددهای تاثیرگذار بر کاهش تولید الزامی است. همچنین بستهای از شمش، اسلب و اسفنجی در دستور کار قرار گرفته که میتواند به سودآوری شرکت کمک نماید. در بازارهای جهانی نیز با کاهش تنش میان اوکراین و روسیه، شاهد افزایش قیمتها هستیم؛ به طوری که اثر تصمیمات ترامپ تا حدی خنثی شده و انتظار میرود سال ۲۰۲۵ شاهد ثبات شرایط در بازار جهانی باشیم.»
در پایان جلسه، مدیرعامل به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و تقارن شبهای قدر با نوروز ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: «بایستی در این ایام مقدس، رعایت آداب و رسوم شرعی به دقت انجام شود.»
وی افزود: «در جلسه آینده به بررسی اهداف و بودجه سال ۱۴۰۴ خواهیم پرداخت؛ زیرا برای نخستین بار، بودجهها بهصورت سیستمی برای هر معاونت پیادهسازی میشود. از سال آینده، بودجه واحدها بهصورت ماهانه پایش و کنترل خواهد شد و عملیات مالی شرکت بر مبنای بودجهای نهادینه خواهد شد.»
در پایان، ابراهیمی خاطرنشان کرد: «در شرایط کنونی صنعت فولاد، توکل به خداوند و همدلی گروه بزرگ فولاد خوزستان از ارکان اصلی موفقیت ماست؛ با همکاری و وحدت میتوانیم بر مشکلات فائق آمده و به قلههای موفقیت دست یابیم.» در این جلسه، علاوه بر بررسی مصوبات جلسه پیشین، بخشهای مختلف شرکت گزارشهای خود را به تفصیل ارائه کردند.
تیم تحلیلی شرکت فولاد
محصولاتی که شرکت مهزیار فولاد برای شما صنعتگران و خریداران عزیز تهیه کرده و در انبارهای خود دپو و آماده بارگیری و ارائه به محل پروژه های شما هستند عبارتنداز :
- لوله مانیسمان
- لوله آتشخوار
- لوله استنلس استیل
- لوله آلیاژی و فولادی
- لوله نفت و گاز
- لوله دریایی
- ورق ضدسایش
- ورقH2 ، ورق دریایی
- ورق استیل
- ورق A516
- ورق آلیاژی و فولادی
- نبشی ST52 – ST44
- ناودانی ST52 – ST44
- هاش HEB – IPB
- پولکی آلیاژی
- سوپرآلیاژ
استانداردهای مرجعی که شرکت مهزیار فولاد قادر به تامین آن به صنعتگران و پیمانکاران عزیز می باشد :
- استاندارد ASTM کشور امریکا
- استاندارد DIN کشور آلمان
- استاندارد GOST کشور روسیه
- استاندارد JIS کشور ژاپن
- استاندارد UNE کشور اسپانیا
- و…
جهت ثبت سفارش و ارتباط با واحد بازرگانی و فروش شرکت مهزیار فولاد با ما در ارتباط باشید :
- شماره واتساپ : 09383940223
- شماره تماس : 02144449801
- ایمیل : Mahzyarsteel@gmail.com
دیدگاهتان را بنویسید