بورس کالا میزبان عرضه ۱۸۸ هزار تن مقاطع فولادی
تحلیل هفتگی شرکت مهزیار فولاد به نقل از پایگاه خبری معدن نیوز
تالارهای بورس کالای ایران در روز چهارشنبه ۱۲ دی ماه میزبان عرضه ۳۵۱ هزار و ۵۱ تن انواع کالا و محصول هستند که بیشترین عرضه امروز به میزان ۱۸۸ هزار و ۱۹۵ تن مربوط به مقاطع فولادی است و در تالار صنعتی انجام میشود.
بهاینترتیب در تالار محصولات صنعتی و معدنی ۱۶۹ هزار و ۶۷۵ تن میلگرد، ۱۷ هزار و ۴۰۰ تن ورق فولادی و یک هزار و ۱۲۰ تن سیم و مفتول مسی عرضه میشود.
۵۰ دستگاه کامیونت FORCE نیز در تالار خودرو روی تابلو می رود.
تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی میزبان عرضه ۲۳ هزار و ۵۱۵ تن مواد پلیمری، شیمیایی و قیر است.
تالار صادراتی نیز شاهد عرضه ۷۹ هزار و ۸۰ تن قیر و ۵۰ هزار تن کنسانتره سنگآهن است.
در تالار حراج باز هم ۸۱۶ تن استایرن منومر، ۵۹۸ تن دی اتیل هگزانول، ۵۵۰ منومر وینیل استات، ۳۶۰ تن ارتوزایلن، ۳۴۰ تن تولوئن دی ایزو سیانات و ۱۴۴ تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات خالص روی تابلو میرود.
همچنین ۷ هزار و ۴۱۴ تن انواع کالا نیز در بازار فرعی روی تابلو میرود.
طلای جهانی دست پُر به استقبال سال جدید آمد
طلای جهانی، سال جدید را پس از سال ۲۰۲۴ درخشان آغاز کرد، زیرا فعالان بازار منتظر سرنخهای بیشتری در مورد چشمانداز نرخ بهره فدرال رزرو ایالاتمتحده و سیاستهای تعرفهای دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب بودند.
امروز پنجشنبه (۲ ژانویه) هر اونس طلا در سطح ۲۶۲۵ دلار و ۴۸ سنت ثابت بود. شمش به عنوان یکی از داراییهای با عملکرد برتر در سال ۲۰۲۴ ظاهر شد و بیش از ۲۷ درصد افزایش یافت که بزرگترین رشد سالانه خود از سال ۲۰۱۰ است.
این افزایش با خرید بانک مرکزی، تنشهای ژئوپلیتیکی و کاهش سیاستهای پولی بانکهای بزرگ جهانی تقویت شد. معاملات آتی طلای آمریکا امروز پنجشنبه با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۶۳۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.
معاملهگران پیشبینی میکنند که فدرال رزرو برای کاهش بیشتر نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ رویکرد آهسته و محتاطانهای اتخاذ کند، زیرا تورم همچنان از هدف سالانه ۲ درصدی بانک مرکزی فراتر میرود.
با توجه به ابزار CME’s FedWatch، بازارها با احتمال ۱۱.۲ درصدی کاهش نرخ بهره در ایالاتمتحده در ژانویه را با احتمال ۸۸.۸ درصدی برای وضعیت موجود قیمتگذاری میکنند.
طلا به عنوان پوششی در برابر تورم و عدم اطمینان ژئوپلیتیکی و اقتصادی در نظر گرفته میشود، اما افزایش نرخ بهره جذابیت آن را به عنوان یک دارایی بدون بازده کاهش میدهد.
معاملهگران امروز منتظر اطلاعات اولیه مطالبات بیکاری ایالاتمتحده هستند که به همراه دادههای فرصتهای شغلی در ایالاتمتحده در هفته آینده، گزارش اشتغال ADP، صورتجلسات جلسه فدرال رزرو و گزارش اشتغال برای مسیرهای بیشتر ارائه می شود.
نقره با ۰.۴ درصد افزایش به ۲۸.۹۸ دلار در هر اونس رسید و پالادیوم با ۰.۶ درصد افزایش به ۹۰۹ دلار رسید، در حالی که پلاتین با ۰.۱ درصد کاهش به ۹۰۹.۳۲ دلار رسید.
طبق گزارش رویترز، نقره در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۲ درصد افزایش یافت تا بهترین سال خود از سال ۲۰۲۰ را به ثبت برساند، در حالی که پلاتین و پالادیوم سال قبل را با زیان به پایان رساندند و به ترتیب بیش از ۸ و ۱۷ درصد افت کردند.
ای کاش نفت نداشتیم!
کامبیز مهدیزاده مشاور عالی سابق معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری
همه ما مدیران نفتی هستیم، باید ما مدیران نوآوری و فناوری باشیم نه مدیر نفتی، دولت در سال ۱۳۹۴ هشتصد میلیون دلار برای تعمیر و راهاندازی و احیای چاههای کشور هزینه کرده است و این بلایی است که تحریمها سر ما آورده است.
کشور نروژ فقط ۴ درصد درآمد نفتش در بودجه میباشد، مابقی آن بیرون از نروژ سرمایهگذاری میشود، یعنی امروز حداقل ۲٫۵ الی ۳ درصد مالکیت بیشتر شرکتها در اروپا و آسیا برای نروژ است.
اکونومیست در سال ۲۰۱۳ اعلام کرده است که چین ۱۴ درصد بیشتر از آمریکا صادرات داشته و واردات را نیز کمتر کرده است، این بدان معناست که تمرکز کشور چین به نوآوری و فناوری بوده است.
استاد دانشگاه آکسفورد، «فردریک ون» در «پلگ» میگوید آیا نفت خوشبختی میآورد یا بدبختی؟ که نظریه نفرین منابع اینجا مطرح میشود و نتیجه این است که کشورهایی پیشرفت میکنند که از چند منبع برای توسعه خود استفاده میکنند مثل نروژ، لذا ترکیبی از منابع برای رشد کشور لازم است، نه یک منبع ثابت مثل نفت، بلکه در کنار آن باید از فناوریها و نوآوریها استفاده کنیم. اینکه میگویم ای کاش نفت نداشتیم و نمیفروختیم به این معنی نیست که چاههای نفتی را ببندیم، خیر نفت یک نعمت و موهبت خدادادی است و ما باید حداکثر بهرهبرداری را در این حوزه داشته باشیم اما تنها نباید به آن اکتفا کنیم. ولی امروز ما همه تخم مرغهایمان را در یک سبد گذاشتهایم.
به هر روی، اکنون میتواند روز پایان تفکر درآمدهای نفتی و آغازگر شکوفایی، بهار فناوری، نوآوری و جلوگیری از خامفروشی باشد.
پیشرفت با نگاه نو حاصل میشود نه با درآمد و دلارهای نفتی و نه با بشکههای نفتی، پیشرفت در گرو توسعه فناوری و نوآوری است. تجربه آن را داریم که در شرایط کرونا قیمت نفت به علت کاهش تقاضا پایین آمد و حتی منفی شد، اما خیلی از شرکتهای بزرگ استارتایی هر روز سهامشان گرانتر میشد و این نشان اهمیت فناوری است. امروز کشورهای همسایه ما مثل ترکیه بدون نفت رشد کردهاند با تکیه بر فناوری و گردشگری اما ما با نفت، گاز و معادن این وضعیتمان است؛ چرا؟ چون این نوع تفکر نمیگذارد جوانان و نخبگان مسئولیتها را به دست بگیرند و علم جای خود را به لابی کردن و جناح بازی داده است.
تیم تحلیلی شرکت فولاد
محصولاتی که شرکت مهزیار فولاد برای شما صنعتگران و خریداران عزیز تهیه کرده و در انبارهای خود دپو و آماده بارگیری و ارائه به محل پروژه های شما هستند عبارتنداز :
- لوله مانیسمان
- لوله آتشخوار
- لوله استنلس استیل
- لوله آلیاژی و فولادی
- لوله نفت و گاز
- لوله دریایی
- ورق ضدسایش
- ورقH2 ، ورق دریایی
- ورق استیل
- ورق A516
- ورق آلیاژی و فولادی
- نبشی ST52 – ST44
- ناودانی ST52 – ST44
- هاش HEB – IPB
- پولکی آلیاژی
- سوپرآلیاژ
استانداردهای مرجعی که شرکت مهزیار فولاد قادر به تامین آن به صنعتگران و پیمانکاران عزیز می باشد :
- استاندارد ASTM کشور امریکا
- استاندارد DIN کشور آلمان
- استاندارد GOST کشور روسیه
- استاندارد JIS کشور ژاپن
- استاندارد UNE کشور اسپانیا
- و…
جهت ثبت سفارش و ارتباط با واحد بازرگانی و فروش شرکت مهزیار فولاد با ما در ارتباط باشید :
- شماره واتساپ : 09383940223
- شماره تماس : 02144449801
- ایمیل : Mahzyarsteel@gmail.com
دیدگاهتان را بنویسید