ورق آلیاژی Ck75

خرید و فروش ورق Ck75 فولادی

مشخصات ورق های CK75 عرضه شده در بازارهای جهانی:

ورق ها با گرید CK75 دردایره استانداردهای که DIN کشور آلمان قرار می گیرد در انواع مختلفی برای صنعتگران سازندگان قطعات صنعتی تامین می شود.

ورق ها با گرید CK75 به ورق هایی گفته می شود که با قابلیت و خاصیت فنری و امکان آبکاری می توان باآن قطعات ویژه ای را تولید نمود که پس از ساخت قطعات ، قطعات مورد نظر که با ورق های CK75 تولید می شود ویژگی های خاص و منحصر به فردی را در شرایط سازه ای برای صنعت گران ارائه دهد.

ورق ها با گرید CK75 انواع مختلفی تولید می شود که این ورق ها باتوجه به شکل و فرایند تولید مورد کاربرد گوناگونی نیز قرار می گیرند.

ورق های گرید CK75 که مطابق با DIN کشور آلمان می باشد درانواع زیر در بازارهای جهانی عرضه می شود:

  • ورق های CK75 با سطح سیاه و ابعاد شیت فابریک
  • ورق های CK75 با سطح سیاه و ابعاد بصورت کویل های فولادی
  • ورق های CK75 با سطح سیاه بصورت خام آبکاری نشده
  • ورق های CK75 با سطح سیاه بصورت آبکاری شده
  • ورق های CK75 با سطح نورد سرد شده مناسب برای قطعات صنعتی حساس
  • ورق های CK75 با سطح نورد سرد شده بصورت کویل شیت
  • ورق های CK75 با سطح نورد سرد شده خام 
  • ورق های CK75 با سطح نورد سرد شده بصورت آبدار ( آبکاری شده )

مواردی که در بالا اشاره شد به دایره گسترده ای از ورق ها با گرید CK75 اشاره می کند که در صنایع برای استفاده برای صنایع صنعتی مورد کاربرد قرار می گیرد.

ورق ها با گرید CK75 ویژگی های دیگری نیز در شرایط سازه ای دارند که در ادامه این مقاله به آنها اشاره می کنیم.

ورق های دپو شده آماده ارسال به مشتری

ورق های دپو شده آماده ارسال به مشتری

ورق گرید CK75 باویژگی های فنری:

ورق های CK75 که معمولا توسط کمپانی های تولید کننده فولاد بصورت خام عرضه می شود ( منظور از واژه خام  فولادهای آبکاری نشده می باشد) برای ساخت قطعاتی در صنایع مورد کاربرد قرار می گیرد که نیاز به خاصیت فنری و ارتجاعی دارند.

ورق های گریدهای CK75 پس از خریداری توسط صنعتگران و تبدیل شدن به قطعات مورد نظر معمولا در صورتی که نیاز است در سازه هایی که بصورت فولاد فنر مصرف شوند این ورق ها را پس از ساخت مورد نظر آبکاری نموده .

و پس از آبکاری ورق های CK75 را که در قطعات خاص صنعتی که در صنایع خودرو سازی صنایع حمل ونقل ریلی بسیاری دیگر از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد آبکاری گردیده تا خاصیت فنری به بافت این فولاد ها داده شود.

لازم به ذکر است ویژگی های شرایط آبکاری برای ورق های CK75 نیز منحصر به فرد و خاص می باشد که در ادامه مقاله به آنها اشاره می کنیم.

عملیات حرارتی برروی ورق های CK75:

ورق ها CK75 ویژگی های ویژه فولادی می بایست مورد آنیل کاری یا سخت کاری ( آبکاری ) یا عملیات کوئنج تمپر برروی این ورق ها صورت پذیرد.

ورق های CK75 می بایست برای هر یک از مراحلی که به آنها اشاره شد مورد عملیات حرارتی واقع شود که هر یک از عملیات حرارتی برای این دسته از ورق ها دارای ویژگی ها خاصی می باشد.

ورق های CK75 رابرای هریک از مراحل قید شده به روش مندرج در زیر آبکاری می کنند:

عملیات حرارتی:
  • آنیل کاری:  ;SOFT ANNEALING:650-690 C 
  • سخت کاری ( آبکاری ):  810-840:HARDENING QUENCHING IN OIL
  • عملیات کوئنج تمپر:  TEMPERING:300-500 C

عملیات ذکر شده در بالا عملیات حرارتی و ویژگی هایی که با حرارت به بافت فولادهای CK75 داده می شود اشاره می کند.

لازم به ذکر است، برای فنری نمودن بافت فولاد حرارت بالا را با توجه میزان فنریت که قرار است در سازه مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد، برای صنعتگر کمتر و بیشتر نمود.

پس فرایند سخت کاری و عملیات حرارتی می تواند با تلورانسی به اضافه ی 20% منهای 20% از اطلاعات مهندسی بالا انجام داد.

متریال های مشابه CK75 در دیگر استاندارد های جهان:

خریدارانی که اقدام به خرید ورق های CK75 می کنند باید در نظر داشته باشند در بسیاری از کشورهای جهان مطابق دیگر استاندارد های جهان آلیاژ CK75 می تواند به نام های دیگری تولید شود که هر یک از کشورهای استاندارد کننده فولادها در جهان این ورق ها ی فولادی را بعضا بانام های گوناگونی می شناسند.

ورق ها با گرید های CK75 می بایست مورد استفاده در صنایعی قرار گیرد که نیاز به آبکاری در این صنایع بالا می باشد، معمولا کشورهای تولید کننده این دسته از ورق ها استانداردهای بومی خود این ورق ها را تولید می کنند.

نام هایی را برابر با لیست برروی این فولادها می گذارند که فولادهای مورد نظر که در لیست زیر می آید از نظر تشابهات آلیاژی و امکانات آبکاری دردسته ی فولادهایی قرار می گیرد که بیش از 95% به آلیاژ DIN CK75 شباهت دارد.

متریال های مشابه و نام های دیگر گرید CK75 دراستانداردهای فولادی در جهان به شرح ذیل می باشد:

  • استاندارد کشور انگلستان B.S 060 A 78
  • استاندارد کشور چک CSN 12081
  • استاندارد کشور چین GB 75
  • استاندارد کشور آلمان WN 1.1248
  • استاندارد اتحادیه اروپا EN 2 CS 75
  • استاندارد کشور فرانسه AFNOR NF C 75 RR
  • استاندارد کشور فرانسه AFNOR NF XC 75
  • استاندارد کشور روسیه GOST 75A
  • استاندارد کشور سوئد SS 1774
  • استاندارد کشور لهستان PN 75

آلیاژهای مطرح شده در بالا آلیاژهای مختلف تولید کشورهای مختلف در جهان می باشد که از نظر متریال فولادی شکل ریز دانه های فولادی ترکیبات شیمیایی خواص مکانیکی و فرایند های تولید و امکانات آبکاری دردسته فولادهای قرار می گیرد که می توانند جایگزین CK75 مطابق با استاندارد DIN شوند.

ویا اینکه در سازه هایی که نیاز به فولاد CK75 وجود دارد اما متریال آن وجود ندارد متریال مطرح شده در این مقاله می تواند در کاربرد قرار گیرند.

همواره می بایست در نظر داشت فولادهای معرفی شده که تولید کشورهای گوناگون می باشد که برابر با استاندارد های کشورهای انگلستان، چین، جمهوری چک، آلمان، اتحادیه اروپا، فرانسه، سوئیس، لهستان، می باشد، می تواند ویژگی های بسیار اندکی کمتر از 10% و اختلافات بسیار جزئی کمتر از 10% باآلیاژ CK75 داشته باشد.

اما کلیه آلیاژهای مطرح شده در بالا تولید CK75 قابلیت آبکاری در بعضی از موارد بیشتر و بهتر از CK75 و در بعضی موارد کمتر از CK75 را دارا می باشند.

ورق ها با گرید CK75 بعضا به دلیل ضدسایش بودن مورد استفاده خریداران و فروشندگان، پیمانکاران، کارفرمایان، تولید قطعات مختلف در صنایع مختلف در جهان قرار می گیرد.

این را همواره باید در نظر داشت که ورق ها با گرید CK75 دردسته ورق های فوق ضدسایش قرار می گیرد که برای فرم دهی و شکل دهی این فولادها به دلیل شکننده بودن بافت این فولاد بعضا این فولاده را آنیل کار ی می کنند.

در فرایند آنیل کاری روی فرایند صورت می پذیرد سختی بافت فولاد به 190HV می رسد که کمترین میزان سختی در شرایط آنیل کاری می باشد.

در صورتی که ورق های CK75 آنیل کاری نشوند و قبل از عملیات حرارتی می توانند سختی معادل حداقل 390 و حداکثر 555HV داشته باشند.

سختی ورق های CK75 ( هاردنس )

اطلاعات مهندسی سختی ورق های CK75 به شرح ذیل می باشد:

  • ( سختی 190HV) G – COLD ROLLED AND SOFT ANNEALED
  • ( سختی 390 تا 555HV ) H+A – COLD ROLLED + HARDENED+TEMPERED

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *