با سلام و درود بر شما کاربران عزیز و ارجمند مهزیار فولاد صنعت. در این مقاله قصد داریم نقش فولاد را در ساخت پمپ صنعتی بررسی نماییم. لطفا با ما همراه باشید تا به شرح این موضوع بپردازیم.
همواره می دانید که با ورود فولاد به عرصه ی صنعت، صنایع با به پیشرفت گذاشتند. فولاد به دلیل بسیاری از خواص هایی که شامل حالش می شود، توانست جایگاه خود را در بسیاری از صنایع تثبیت نموده و روز به روز به فواید وجود آن در صنایع مختلف اضافه می شود. فولاد با تفاوت هایی که با سایر فلزات دارد، جایگاه خود را در صنایع مختلف بسیار پر رنگ نموده است. در ساخت سازه های مختلف، و همچنین دستگاه های صنعتی، ماشین ها، و بسیاری از صنعت های دیگر که شاید در این مقاله نگنجد، بکار رفته است. اما هدف اصلی ما در این مقاله این است که به نقش فولاد در ساخت پمپ صنعتی بپردازیم.
نقش اصلی پمپ های صنعتی، جا به جایی و انتقال میعانات می باشد که با ورودش به این صنعت، انقلاب بسیاری را ایجاد نمود. آنچنان که از این دستگاه در صنایع دارویی، کاغذ سازی، در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، و حتی صنایع غذایی و …… استفاده می شود.
نکته ی قابل توجه اینجاست که نقش فولاد در این دستگاه بسیار حائز اهمیت واقع شده است، بطوری که از اجزای کوچک ان گرفته تا اجزای بزرگ آن از فولاد ساخته شده است که ما قصد داریم نقش فولاد را در تک تک اجزای آن بررسی نماییم. البته قابل ذکر است که ساخت دستگاه پمپ صنعتی می بایست با نظارت مهندسین با تجربه و طراحی دقیق صورت پذیرد و کاربرد فولاد در این دستگاه طبق استاندارد های خاصی صورت می پذیرد، در چند سال گذشته این دستگاه ها به صورت وارداتی به کشور عزیز ما عرضه می شد، اما پس از اعمال تحریم ها، با همت فراوان مهندسین کشور عزیزمان، ساخت پمپ صنعتی به صورت تولید داخلی مقدور و به بازار ها عرضه شد.
پمپ صنعتی
این دستگاه، یک دستگاهی است که با طراحی دقیق و بر اساس یک سری از استاندارد های خاص ساخته شده است که صرفا جهت انتقال میعاناتی مانند نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرد. این پمپ ها با انرژی و فشاری که به میعانات وارد می کنند، باعث می شوند به سطح بالاتر و یا سطحی که تعریف شده است، منتقل یافته و آن ها را به سمت مخازن انتقال داد.
اگر بخواهیم اطلاعاتی درباره نوع انتقال انرژی یا فشار به این سیالات در اختیار شما قرار دهیم، باید بگوییم که بطور کلی پمپ صنعتی به دو شکل این انتقال انرژی را انجام می دهند که عبارتند از
- دینامیک یا جابه جایی غیر مثبت
- جا به جایی مثبت
اجزای اصلی این دستگاه
حال نوبت اجزای تشکیل دهنده ی پمپ صنعتی می باشد. همانطور که اشاره شد، این دستگاه شامل اجزای کوچک و بزرگی است که هرکدام از این اجزا نقش فولاد را پر رنگ تر می نماید. این اجزا در این دستگاه دارای وظایف مختلفی می باشد. اجزایی مانند میل بادامک، شفت، شاسی ها، یاتاقان، و همچنین پروانه های آن و یا به عبارتی پره های پروانه ی آن، و کوپلینگ.
اجزایی که پمپ صنعتی در آن نقش به سزایی دارد و به عبارتی دیگر می توان اشاره داشت که وابسته به این دستگاه می باشند، مثل گیربکس، توربین های بخار، و یا توربین های گاز همگی تحت تاثیر از این دستگاه می باشند.
حالا وقتش رسیده است که به وظیفه ی تک تک این موارد بپردازیم:
- پروانه ها: وظیفه ی افزایش فشار به سیالات و همچنین میزان مکش را بعهده دارد و در برخی موارد به عنوان همزن برای این سیالات عمل خواهد نمود.
- شاسی: حکم اسکلت در این دستگاه را دارد که کلیه ی اجزا یاد شده بر روی آن ها سوار می شوند.
- شفت: به عنوان یک محور متحرک، وظیفه ی گردش کل اجزا را بر عهده می گیرد
- یاتاقان: بر روی یاتاقان، شفت سوار شده و نیروهایی که به صورت شعاعی و محوری منتقل می شود را تحمل نموده که در آن دو حالت لغزشی و غلتشی موجود می باشد.
- کوپلینگ: این قسمت وظیفه ی منتقل نمودن نیرویی از قسمت موتور پمپ به خوده پمپ دارد که در آن نیروهای گشتاور بزرگ و نیرو های کوچک وارد شده و دارای سرعت های متفاوتی می باشد.
این اجزا از نظر ساختار و تولید با یکدیگر متفاوت است و مواد اولیه بکار رفته شده در آنها متفاوت می باشد و نقش فولاد در اینجا نمایان گر خواهد شد. مثلا ورق استیل ، ورق هایی که دارای استاندارد API می باشند، چدن های نشکن، کروم دار همگی در ساخت این اجزا نقش موثری دارند. پس می توان گفت نقش فولاد در پمپ صنعتی کاملا یک نقش حیاتی می باشد.
روش ساخت قطعات پمپ صنعتی
این قطعات بر اساس استاندارد های جهانی ساخته می شود و طراحی های دقیق آن می بایست تحت استاندارد هایی که در ذیل معرفی می شود، مطابقت داشته باشد که عبارتند از:
- استاندارد API
- استاندارد ANSI
- استاندارد ISO
- استاندارد DIN آلمان
- استاندارد NEPA
- و استاندارد NS-NZ
استاندارد های ذکر شده در بالا، اطلاعاتی درباره فشار ورودی پمپ، فشار خروجی پمپ در قسمت گیج، همچنین میزان دمای پمپاژ در این دستگاه، و میزان سرعت دورانی تعیین شده، و میزان قطر پروانه در این دستگاه ها را ارائه می دهد.
لازم است بدانید با توجه به شرایط کاری که در پمپ صنعتی ایجاد می شود و، جنس اجزا نیز تغییر می یابند، بعنوان مثال اگر پمپ جهت انتقال سیالاتی مثل نفت و گاز و یا میعاناتی باشد که قدرت خوردگی داشته باشند، قطعا از ورق استیل استفاده می شود، چرا که ورق استیل توانایی مقاومت به خوردگی با توجه به شرایط دما و فشار را داشته و می تواند بعنوان بهترین انتخاب جهت کاربرد در ساخت این اجزاء محسوب شود. به طور کلی می توان گفت کاربرد پمپ صنعتی با 2 هدف صورت می گیرد، یا به این شکل است که این دستگاه سیالات را از مکانی به مکان دیگر منتق می کند، و یا به این شکل است که فشاری را به سیالات وارد می نماید که با توجه به این کاربرد ها و سیالاتی که قرار است در ان جریان داشته باشند، نوع مواد اولیه ساخت این اجزاء تعیین می شوند.
قابل ذکر است که پمپ صنعتی برای اجزای مختلف با روش های مختلف ساخته می شوند،
پمپ صنعتی و کاربرد آن در صنایع مختلف
این دستگاه بعنوان یک دستگاه استراتژیکی بوده و به واسطه کاربرد فولاد در آ«، باعث شده است که در صنایع مختلف جایگاه ویژه ای کسب نموده و بعنوان یک کالای استراتژیکی در صنایع نفت و گاز به حساب آید.
انتقال سیالات با مقاومت فشار کم مثل میعاناتی که دارای نرخ جریان بالا کار کردن را دارا می باشند، از طریق پمپ های سانتریفیوژی، استیل، نیمه استیل ممکن خواهند شد. همچنین پمپ هایی که بر اساس استاندارد API ساخته شده اند، جهت انتقال نمودن هیدروکربن هایی که دارای فشار و حرارت های بالا می باشند مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر قصد دارید قیمت لوله API در سایز های مختلف را بررسی نمایید، می توانید با کلیک بر روی اینجا از قیمت لوله های گازی API مطلع شوید.
کمپانی های تولید کننده پمپ های صنعتی
از جمله شرکت هایی که در ساخت این دستگاه موفق بوده و توانسته اند با دانش مهندسین در جهت پیشرفت و تولید این دستگاه پیش بروند، می تواند شرکت فولاد اکسین خوزستان را معرفی نمود. این شرکت در تولید ورق API نیز بسیار موفق بوده و با استفاده از این ورق بعنوان مواد اولیه تا مراحل های بعدی که شامل برش کاری، تراش کاری و انواع سخت کاری بر روی این ورق، و همچنین کلیه فرآیند هایی که جهت بررسی دقیق برای ایجاد ابعاد دقیق و درست برای این ورق صورت می گیرد را بکار برده و توانسته محصولات خود را در پروژه های نفت گاز و پروژه هایی که در آن انتقال نفت و گاز صورت می گیرد که در مناطقی مثل پارس جنوبی و عسلویه بسیار حیاتی است، بکار بگیرد.
قابل توجه شما عزیزان، اگر قصد دارید اطلاعات جامعی درباره تفاوت لوله های آب و لوله های گاز فولاد کربنی کسب نمایید، به شما پیشنهاد می شود بر روی لینک تفاوت لوله آب و لوله گاز فولاد کربنی کلیک نموده و این مطلب را مطالعه نمایید. ما در این صفحه تفاوت این دو لوله را به طور جامع و کامل برای شما کاربران عزیز تشریح نموده ایم.
شرکت مهزیار فولاد صنعت با علم خود در زمینه تامین انواع ورق های آلیاژی و لوله های فولادی، می تواند فولاد های مربوط به ساخت این اجزاء را برای شما خریداران عزیز تهیه نماید. جهت خرید فولاد های مورد نیاز خود جهت ساخت اجزا پمپ های صنعتی، لطفا با واحد فروش شرکت به شماره 44449101-021 تماس حاصل نموده و یا صورت خرید خود را از طریق واتزاَپ شرکت به شماره 09383940223 ارسال نمایید. کارشناسان ما پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود و شما را در امور مربوط به خرید فولاد های مورد نیاز پمپ های صنعتی راهنمایی خواهند نمود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
جهت مشاهده ساخت کلیپ های مقاطع فولادی اینجا را کلیک کنید
کانال تلگرام
دیدگاهتان را بنویسید