لوله درزدار

لوله درزدار

نگاهی کامل به لوله درزدار

نیاز به استفاده از لوله های فولادی همواره در طول تاریخ ملموس بوده و لوله ها با تکنیک های متفاوتی برای مصارف در صنعت و ساختمان همواره تولید می گردند. لوله ها به 3 روش اصلی تولید و عرضه می گردند:

  • لوله های درزدار
  • لوله های اسپیرال
  • لوله های مانیسمان

در این مقاله به تفسیر روش تولید و کاربرد های لوله های درزدار در صنعت و ساختمان می پردازیم.

این لوله ها در حقیقت در ابتدای همان ورق های سیاه فولادی هستند که به روش نورد سرد فولادی  با فرم دهی و شکل دهی تبدیل به لوله های درز دار فولادی می گردند. این لوله ها در حقیقت به روش نورد سرد تولید و عرضه می شود. برای ساخت این نوع لوله ها از ورق های فولادی تولید شده به روش نورد گرم استفاده می شود.

ویدیوی ذیل اطلاعات کوتاهی درباره لوله درزدار در اختیار شما عزیزان قرار می دهد

در فرآیند تولید لوله های درزدار فولادی ورق های سیاه وارد دستگاه نورد سرد شده و پس از فرم دهی ورق های فولادی و بوجود آوردن شکل هندسی مخروطی شکل ( لوله ای شکل ) درز میانه ی ورق مخروط شده جوش داده شده و به شکل نهایی لوله های درزدار نمایان می گردد. همواره این نوع لوله ها به صرفه ترین لوله های فولادی برای مصارف صنعتی و ساختمانی می باشد. ای لوله ها با توجه به تکنیک فرآیند تولید می تواند از ورق های گوناکون سیاه فولادی با آلیاژ های مختلف تولید و با توجه به آلیاژ های کاربردی این لوله ها می تواند در صنعت و ساختمان مورد مصرف قرار گیرد.

لوله درزدار

موارد مصرف لوله های درزدار

در مدار های پایپینگ ساختمانی جهت انتقال آب و گاز به داخل واحد های مسکونی مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد. مورد ذکر شده ابتدایی ترین نوع کاربرد لوله های درزدار در صنعت ساختمان می باشد. این لوله ها در سایز های بالا ( بیش از 10 اینچ ) می تواند جهت انتقال میعانات مختلف اعم از نفت، گاز، آب و …. در مسیر های انتقال طولانی مورد بهره برداری قرار گیرد. این لوله ها در حقیقت جهت خطوط انتقال آب و گاز بین شهری و کشوری در بسیاری از کشور های جهان مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد.

آلیاژ های مورد مصرف جهت ساخت لوله های درزدار فولادی که در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و آبرسانی مورد استفاده قرار می گیرند، آلیاژ های API5L برابر استاندارد AISI آمریکا می باشد . لوله های درزدار فولادی آلیاژی که با تکنیک نورد سرد فولادی تولید و عرضه می گردند، برای مصارف در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و آبرسانی می بایست دارای آلیاژهای مذکور باشند.

  • API5LX42
  • API5LX52
  • API5LX60
  • API5LX65
  • API5LX70

آلیاژ های قید شده جزء فولاد های بکار رفته در ساخت لوله های درزدار فولادی می باشد که در کلیه صنایع قید شده مورد مصرف قرار می گیرد. لوله های درزدار فولادی می تواند در قسمت های دیگری از صنایع نیز مورد کاربرد قرار می گیرد، مثلا این لوله ها می توانند جهت ساخت سازه های فضایی یا مواردی که لوله بعنوان اسکلت در سازه مورد کاربرد قرار می گیرد، مصرف گردد. لوله های درزدار فولادی جهت استراکچرهای ساحلی ( شمع کوبی )، ساخت سازه های فضایی ( پروژه های نمایشگاهی، فروشگاهی و …. ) و در مواردی حتی جت ساخت اسکلت های ساختمان های مسکونی و یا تجاری مورد کاربرد قرار می گیرد.

لوله درزدار

لوله های درزدار فولادی در موارد مذکور بعنوان لوله صنعتی که اصطلاحا کاربرد ساخت سازه دارد، شناسایی و معرفی می گردد. این نوع لوله ها برای ساخت سازه های فضایی و سازه های صنعتی می تواند با آلیاژ های ST37 و ST52 و …. تولید و به بازار عرضه گردند. از دیگر کاربرد های این لوله های فولادی می توان به تولید لوله های داربستی جهت نصب بر روی پروژه های عمرانی نیمه تمام به جهت سهولت دستیابی کارگز و بنا به سازه ی ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. لوله های داربستی، جزء پر مصرف ترین لوله های درزدار فولادی می باشد که نه فقط در موارد داربستی، بلکه برای ساخت سازه های موقت نمایشگاهی ( ساخت موقت سالن های هیئات مذهبی و … ) مورد بهره وری و استفاده قرار می گیرد.

کلیه موارد مصرف لوله های درزدار فولادی که در این مقاله به آن اشاره شد، جزء موارد مصرف کلیدی مقاطع فولادی در صنایع فلزی می باشد. این لوله ها جزء پر مصرف ترین لوله های فولادی در صنعت ساختمان سازی جهت انتقال سیالات کاربردی پروژه های ساختمانی و … می باشد. این لوله ها از سایز 1 الی 64 اینچ از ضخامت های 1 میلی متر الی 40 میلی متر بصورت شاخه های کوتاه و بلند از 1 متر الی 12 متر در صنایع فلزی ایران و در بازار فروش لوله های صنعتی موجود می باشد.

لوله درزدار

روش های تولید لوله های درزدار

لوله های درزدار آهنی با روش های مختلفی در صنعت تولید می گردند. روش های تولید این لوله ها در نهایت ارتباط مستقیمی به موارد مصرف آن داشته و این لوله ها با تکنیک های درز مستقیم و اسپیرال می تواند جهت کاربرد های گوناگون صنعتی بکار گمارده شود. در روش تولیداین لوله ها به روش درز مستقیم، ورق های رول ابتداعا در ابتدای خط نورد سرد قرار گرفته و پس از عملیات فرم دهی به شکل دایره درآمده و درز آن با آلیاژ مرتبط با همان ورق مصرفی جوش داده می شود. فرآیند جوش در لوله های درزدار فولادی بسیار حائز اهمیت قرار می گیرد، چرا که در روش تولید و تکنیک جوش دادن این نوع لوله ها، این تکنیک ها می تواند منجر به کاربرد هایی در رده های متوسط، میانی و بالای صنعتی جهت سیالات با فشار های مختلف گردد، مثلا لوله هایی که اصطلاحا در بازار به نام لوله های درزدار آهنی تست شناخته می شوند، در شرایط تولید درز جوش آنها می بایست توسط سنسور های CNC و کامپیوتری مورد بازرسی قرار گرفته تا اطمینان جهت کاربرد خوب این لوله ها در مدار های پایپینگ با سیالات گوناگون فشار بالا فراهم گردد.

این نوع لوله ها می تواند همانطور که در بالاتر در این مقاله به آن اشاره شد، از آلیاژ های گوناگونی تولید گردند. آلیاژ های کاربردی جهت لوله های درزدار در این مقاله به آن اشاره شد. آلیاژ های فورس که بعضا در صنعت کاربردی می باشد و در ساخت لوله مورد استفاده قرار نمی گیرد، می تواند در مواردی منجر به تولید لوله های درزدار آهنی گردد. مثلا جهت استراکچر های خاص صنعتی، لوله های درزدار به روش اسپیرال می تواند با آلیاژ هایی همچون ST37 ، ST44 ، ST52 ، A36 ، H2 ، P265GH ، P235GH ، P295GH ، P355GH و …..  تولید گردد.

پس همواره آنچه که در استاندارد های پایپینگ کاربردی می باشد، می تواند در هنگام اجرا در صنعت متفاوت گشته و صنعتگر با توجه به استراکچر خود، از آلیاژ دیگری جهت تولید لوله ها بهره مند شود. مثلا جهت شمع کوبی، اخیرا بسیاری ا ز صنعتگران گرامی کشور اقدام به خرید لوله های درزدار ( به روش اسپیرال ) با آلیاژ هایی همچون S355JR می باشند. این آلیاژ به دلیل بالا بودن خواص مکانیکی آن می تواند این فولاد را جهت شمع کوبی در بستر دریا و مقاومت چکش های صنعتی در هنگام شمع کوبی تحمل نماید. پس لوله های درزدار می تواند حتی با آلیاژ درخواستی خریدار و به خواست خریدار تولید و عرضه گردند.

ورق های کاربردی جهت تولید لوله های درزدار

همواره جهت تولید لوله های درزدار فولادی از ورق های کویل استفاده می شود. این ورق ها با توجه به اینکه در شرایط نورد سرد برای تولید لوله های درز مستقیم و لوله های اسپیرال می بایستی از دقت بالایی در طول های کویل برخوردار باشند، حتما می بایست کیفیت لازم را جهت اورلب کردن لبه های ورق هنگام جوشکاری دارا باشند، پس برای تولید کلیه ی لوله های درزدار آهنی از ورق های رول فولادی استفاده می شود.

لوله درزدار

لوله های درزدار صنعتی

در صنعت لوله های درزدار مفاهیم گوناگونی دارند، لوله های درزدار هنگامی که در استراکچر های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند، می بایستی از مراحل بازرسی سختگیرانه ای عبور نمایند، مثلا کلیه لوله ها درزدار فولادی API با توجه به نامگذاری استاندارد جهانی API جهت مصارف سیالات گوناگون می بایست در شرایط تولید مورد بازرسی استاندارد های معتبر دنیا قرار گرفته تا بتواند این لوله های درزدار شرایط ویژه ای جهت استراکچرهای خاص فولادی کسب نماید.

همواره کلیه لوله های درزداری که با پیشوند واژه ی API عرضه می گردند می توانند به راحتی جهت مصارف تاسیسات ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد. آنجایی که سیال عبور کننده از داخل مدار این لوله ها فشار و خواص شیمیایی آن تغییر می کند، آلیاژ های پس از واژه ی API مطرح شده و مورد ضرورت و حساسیت قرار می گیرد، پس لوله های درزدار می تواند مور مصرف پیچیده ترین استراکچر های سیالات قرار گیرد.

از دیگر موارد تولیدی این نوع لوله ها، می توان به لوله های درزدار مبلی اشاره نمود.

لوله های درزدار مبلی

همان لوله هایی هستند که جهت انتقال سیالات کاربرد نداشته و صرفا جهت ساخت سازه های گوناگون مورد کاربرد قرار می گیرد. این لوله درزدار با توجه به ضخامت کم دیواره خود سبک بوده و گزینه ی مناسبی جهت ساخت موارد دکوراتیو تخت خواب، موارد فرفورژه و … می باشند. لوله های درزدار مبلی در حقیقت لوله هایی هستند که درز آنها و کیفیت آن ها برای انتقال سیال مناسب نیست و از این لوله های دردار صرفا جهت ساخت سازه های آهنگری مورد استفاده و کاربرد قرار می گیرند.

از دیگر موارد تولید این نوع لوله ها، لوله های درزدار گالوانیزه می باشد.

لوله های درزدار گالوانیزه

لوله های گالوانیزه بعضا به صورت درزدار نیز گالوانیزه می گردند. لوله های درزداری که گالوانیزه می شوند معمولا جهت مصارف انتقال آب در پروژه های تاسیسات ساختمانی مورد مصرف قرار می گیرند. از دیگر مصارف این لوله ها می شود به موارد مصرف آنها در ساخت گلخانه های صنعتی، ساخت مدار های انتقال آب در کارخانجات، مدار های انتقال آب در پروژه های صنعتی، آبرسانی و روستایی اشاره نمود. این لوله ها با توجه به کیفیت بالای خود و قیمت تمام شده پایین تری که در فرآیند تولید دارند، همواره از موارد محبوب جهت مصارف صنعتی و ساختمانی بوده و هستند. شما می توانید این لوله های درزدار را به راحتی از طریق شرکت مهزیار فولاد صنعت تهیه نمایید.

لوله های درزدار API تست

در صنعت تولید لوله های فولادی در جهان بدلیل پایین آمدن هزینه های تولید لوله های درزدار آهنی، تولید کنندگان مقاطع فولادی روی به تولید این نوع لوله ها آوردند. این لوله ها هنگامی که در روی آن از واژه ی API استفاده می شود، یعنی مورد شدید ترین بازرسیهای هیدرواستاتیک و رادیو گرافی قرار گرفته و این لوله ها توانایی تحمل فشار های بالای گاز را در مدار های سیالات پایپینگ گاز دارا می باشند. لوله های درزدار API با توجه به خاص بودن شرایط تولید خود، در دسته ی باکیفیت ترین نوع این لوله ها در جهان قرار می گیرد. بازرسی های صورت گرفته بر روی این لوله ها که با آلیاژ ها و پسوند API که قبل تر در این مقاله به آلیاژ های گوناگون API اشاره شد، مورد شدید ترین بازرسی ها قرار گرفته و همواره برای تولید این لوله ها با استاندارد های API از باکیفیت ترین و بهترین نوع ورق های آلیاژی و فولادی در فرآیند درز جوش کردن این لوله های فولادی استفاده می شود. 

در شرایط تولیدی لوله های درزدار فولادی با استاندارد API سنسور های CNC و کامپیوتری در فرآیند تولید خط نورد سرد تولید لوله های API مستقر بوده و بصورت آنلاین و لحظه ای فرآیند جوشکاری درز لوله ها را رصد می کند و در این شرایط لوله ی خارج شده از خط تولید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و می تواند کلیه ی بازرسی های مربوطه جهت خطوط انتقال گاز را پاس نماید. در کل فرآیند تولید لوله های API درزدار صنعتی و فولادی همواره همانند تولید دیگر لوله های درزدار فولادی بوده با این تفاوت که کیفیت لوله های API درزدار و فرآیند تولید آنها بسیار خاص تر از انواع دیکر لوله بوده و این لوله ها که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند، همواره اصلی ترین گزینه ی مصرفی مدار های پایپینگ انتقال گازز در سرتاسر جهان می باشد.

شما می توانید جهت تهیه لوله های درزدار فولادی و صنعتی و ساختمانی با واحد فروش شرکت مهزیار فولاد صنعت به شماره 44449101-021 تماس حاصل نمایید.

  لوله های درز دار خود از نظر مکانیزم جوشکاری و نوع جوش به دسته های مختلفی تقسیم میشوند :

  • لوله درزدار با جوش ERW) Electric Resistance Welded)
  • لوله درز دار با جوش SAW)Submerged Arc Welded)
  • لوله درزدار با جوش EFW)Electric Fusion Welded)
  • لوله اسپیرال یا اصطلاحا لوله درز مارپیچ
  • لوله های درز ماهیچه و غیره.

لوله درزدار

موارد استفاده لوله های درزدار

از این نوع لوله ها استفاده های فراوانی می شود ، مثلا لوله داربستی و لوله گالوانیزه و لوله چدنی و غیره. در ایران کارخانه های تولیدی از قبیل لوله سازی ساوه، لوله سازی جهان، لوله سازی سدید، لوله سازی کالوب ، لوله سازی ایران اسپیرال و …بر همین اساس است.

در ساخت لوله و خصوصا این نوع لوله باید به کاربری لوله دقت شود تا نوع فلز و آلیاژ آن به درستی انتخاب شود. این لوله می تواند از فلزاتی از قبیل فولاد، فولاد آلیاژی، چدن، استنلس استیل، آلومینیوم، مس و غیره ساخته شود.لوله نرده ای استیل که جهت مصارف تزیینی ساخته می شود معمولا از نورد ورق استیل ۳۰۴ یا ورق استیل ۲۰۱ یا ورق استیل ۲۱۰ و غیره ساخته می شود.

در کاربری این لوله ها اگر سیال عبوری آب باشد و یا سیال با PH خنثی باشد می توان از ورق فولادی معمولی یا ورق ST37 استفاده کرد ولی اگر سیال گاز و خصوصا گاز ترش(گازی حاوی ترکیبات گوگردی) باشد، باید از ورق API 5L استفاده کرد. گاها به این نوع لوله ، لوله های درزدار با تاییدیه تست گاز نیز می گویند.معمولا در خطوط انتقال گاز داخل شهری مثلا لوله کشی گاز داخل ساختمان از همین نوع لوله درزدار با ورق فولادی تست گاز یا ورق API 5L استفاده می شود که به لوله گازی مشهور هستند.

لوله فولادی شوفاژی نیز نوع دیگری از لوله درزدار فولادی هستند که در صنعت کاربرد دارند. یکی از راه های ساخت این نوع از لوله ها  نورد ورق است که بسیار پرکاربرد است. به عنوان مثال برای ساخت مخازن بزرگ ، شفت ها یا پایه از روش نورد ورق استفاده می شود چرا که در این گونه مواقع سایز لوله های درزدار غیر عرف است و باید سفارشی ساخته شود. در ساخت مخازن به روش نورد ورق یا نورد لوله باید به شرایط عملیاتی دقت شود مثلا میزان رطوبت و شرایط فیزیکی فرساینده.

در ساخت بویلرها با توجه به دمای بالا و یا فشار بالا و شرایط عملیاتی معمولا از ورق های آلیاژی جهت نورد کاری ورق استفاده می شود.به عنوان مثال از ورق آلیاژی A516 یا ورق آلیاژی A283 و غیره استفاده می شود.اما در جوشکاری این نوع لوله ها باید به نوع فلز پایه دقت کرد تا الکترود مناسب و نوع مکانیزم جوشکاری به درستی انتخاب شود.مثلا در جوش لوله درزدار A516 و یا لوله درزدار A515 و گرید های مختلف آنها از جمله گرید ۵۵،۶۰،۷۰ و غیره باید از الکترود ۷۰۱۸ استفاده کرد و نیز شماره سایز یا قطر الکترود به ضخامت ورقی که لوله درزدار از آن ساخته می شود مرتبط است. برای نورد لوله استیل و یا نورد لوله چدنی و یا نورد لوله سوپر آلیاژها از قبیل اینکونل،مونل و … باید از الکترودهای استیل استفاده شود زیرا این فلزات و آلیاژها دارای عنصر نیکل در ساختار خود هستند که شرایط جوشکاری متفاوتی را نسبت به فولاد و چدن دارا هستند.


مهزیار فولاد صنعت، جهت سهولت کاربران در امر خرید سعی دارد خریداران محترم را از طریق مشاوران فروش خود به صحیح ترین شکل ممکن راهنمایی نموده ، و از خرید های اشتباه جلوگیری نماید. پرسنل فروش شرکت همه روزه از ساعت 9 صبح الی 17:30 ( به غیر از روز های پنجشنبه از ساعت 9 صبح الی 13:30 ) در خدمت شما عزیزان خواهند بود و پاسخگوی هر گونه مشاوره هستند . ما لوله های درزدار سنگین و سبک را با قیمتی رقابتی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد. از آنجایی که بازار آهن آلات دچار نوسانات شدیدی می شود ، لذا پیشنهاد می شود جهت اطلاع از قیمت دقیق لوله درزدار ، حتما با واحد فروش شرکت به شماره 44449101-021 تماس حاصل فرمایید ، لذا جهت ارسال صورت های خرید خود ، می توانید از طریق ارسال ایمیل به آدرس الکترونیکی mahzyarsteel@gmail.com  یا با ارسال پیام به شماره واتس اپ شرکت به شماره ۰۹۳۸۳۹۴۰۲۲۳ اقدام کنید .

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *