اخبار صنعتی

تحلیل بازار آهن و فولاد ایران

تحلیل بازار آهن و فولاد ایران به نقل از معدن نیوز قیمت طلای جهانی بالا رفت

قیمت جهانی طلا با تمرکز بازارها در برنامه‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ که می‌تواند آتش جنگ تجاری جهانی را شعله‌ور کند و همچنین آمار گزارش تورم آمریکا، در معاملات روز پنجشنبه افزایش یافت.

بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری پس از کاهش بیش از یک درصدی قیمت‌ها به دنبال انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا در روز گذشته، در معاملات روز جاری، ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۲۹۰۵ دلار و ۱۲ سنت رسید. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، در ۲۹۲۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.

شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا در ژانویه بیش از حد انتظار افزایش یافت و پیام فدرال رزرو را با توجه عدم اطمینان فزاینده در مورد اقتصاد و عدم عجله برای از سرگیری کاهش نرخ بهره، مورد تاکید قرار داد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، به کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان اظهار کرد که این داده‌ها شواهدی است مبنی بر اینکه نبرد فدرال رزرو با افزایش قیمت‌ها به پایان نرسیده است و نشان می‌دهد که برای کاهش نرخ بهره بیشتر باید منتظر بازگشت تورم، به هدف دودرصدی فدرال رزرو باشد.

طلا به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر گرفته می‌شود، اما نرخ‌های بهره بالاتر جذابیت دارایی بدون بازده را کاهش می‌دهد.

طبق گزارش رویترز، ترامپ روز چهارشنبه گفت که تعرفه‌های متقابل را برای هر کشوری که تعرفه بر واردات آمریکا در نظر بگیرد، اعمال خواهد کرد و این اقدامی است که ترس از گسترش جنگ تجاری جهانی را تشدید  و تورم آمریکا را تسریع می‌کند. سرمایه‌گذاران به دنبال اطلاعات شاخص قیمت تولیدکننده هستند که در روزجاری برای تمرکز بیشتر در مورد سیاست پولی منتشر خواهد شد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۳۲.۲۶ دلار رسید، هر اونس پلاتین ثابت بود و ۹۹۲ دلار و ۳۲ سنت معامله شد و هر اونس پالادیوم ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۹۷۵ دلار و ۴۸ سنت رسید.

منبع: ایسنا

سازمان زمین‌شناسی طرح ” نهضت مصرف آب در کشور” را ارائه می‌کند

داریوش اسماعیلی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور صبح امروز 13 بهمن 1403 مهمان برنامه زنده صبح بخیر ایران در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود و به بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های پیش‌روی سازمان متبوع خود پرداخت.

وی با بیان این‌که ایران با دارا بودن حدود ۲۷ و  نیم تریلیون  دلار منابع طبیعی اعم از نفت، گاز و انواع منابع طبیعی و معدنی در رتبه پنجم دنیا قرار دارد، گفت: از این مقدار حدود ۵ درصد منابع معدنی است که بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد دلار مواد خام معدنی در درون زمین است که اگر این مواد استخراج و فرآوری شود و ضریب بالای ۵۰ را دریافت کند بسیار قابل توجه است.

معاون وزیر صمت، تصریح کرد: اگر به بخش معدن و اکتشاف، استخراج و فرآوری تمرکز کنیم، حتماً  فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جایگزینی معدن به جای نفت محقق خواهد شد.

وی ضمن اشاره به فعالیت اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در پهنه کردستان گفت: 25 ورقه زمین‌شناسی کاربردی و ۷۵ پروژه اکتشافی در سه لایه زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمی با مبلغی بالغ بر حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای وسعت حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربعی تهیه شد.

اسماعیلی، خاطرنشان کرد: با هزینه انجام شده معادل ۵۷ آنومالی طلا، ۳۶ آنومالی مس، 18 آنومالی سنگ‌آهن و 10 آنومالی سرب‌ و روی و آثاری از منگنز شناسایی شد که اگر بخواهیم این میزان را برای بورس و بخش خصوصی در معرض فروش و مزایده قرار دهیم حتماً بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش‌گذاری خواهد شد و این نشان می‌دهد تمرکز روی اکتشاف و مواد معدنی شبیه پاشیدن بذر و درو کردن آن با چندین برابر آنچه که هزینه می‌کنیم خواهد بود.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا هنوز هم می‌توانیم امیدوار باشیم که در کشورمان ایران معادن جدید کشف شود و وسایل و ابزار پیشرفته برای رصد و اکتشاف نقطه به نقطه کشور را در اختیار داریم، گفت: طی سال‌های گذشته نگاه به‌روز بوده و نگاه میان‌مدت و طولانی‌مدت در بخش معدن وجود نداشته و عمده اکتشافات انجام شده اکتشافات سطحی بوده و هرگز به اکتشافات در عمق توجهی نکرده‌ایم.

معاون وزیر صمت ادامه داد: بر همین اساس عمده اکتشافات انجام شده در کشور اکتشافات سطحی بوده  و هرگز اکتشافات عمیق را انجام ندادیم و امروز از طریق اکتشافات به روش نوین می‌توانیم تقریباً تمام اعماق زمین را مطالعه کرده و بر روی نقشه بیاوریم که مهمترین راه آن انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی است که پرواز هلیکوپترها داده‌های درون زمین و ذخایر زیرزمینی را به ما نمایش می‌دهد.

وی با بیان این‌که طی ۴۵ سال گذشته تنها ۶۵۰ هزار کیلومتر خطی پرواز فیزیک هوایی داشته‌ایم، تصریح کرد: خوشبختانه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور طی برنامه ۵ ساله هفتم توسعه، 2 میلیون کیلومتر پرواز خطی خواهد داشت  که تقریباً دو سوم کشور را پوشش می‌دهد و ما در این سازمان مصّر به انجام این کار هستیم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده طی حدود ۳ سال این میزان برداشت ژئوفیزیک هوایی را خواهیم داشت.

اسماعیلی با بیان این‌که فواصل پروازی تا قبل از انقلاب حدود 7 و نیم کیلومتر بوده، ادامه داد: آنچه درون زمین وجود دارد را با فواصل هوایی ۲۵۰ متر بر روی نقشه خواهیم آورد که این مطالعات به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد و  اگر این هزینه انجام شود درآمد بالایی خواهیم داشت.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در ادامه درباره موضوع فرونشست و ارتباط آن با انجام مطالعات اکتشافی و برداشت ذخایر معدنی گفت: برداشت از ذخایر معدنی هیچ اثری بر زمین نخواهد داشت و آنچه اثر منفی دارد و باعث فرونشست می‌شود برداشت بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی است.

وی با بیان این‌که ما با یک اختلاف تراز آب در بین ایران و جهان مواجه هستیم، گفت: میزان بارندگی سالانه در ایران تقریباً یک سوم خشکی‌های جهان است و حدود 230 میلیمتر در برابر ۸۳۰ میلیمتر میزان متوسط بارندگی در جهان است.

اسماعیلی ادامه داد: در پتانسیل آب‌های زیرزمینی رتبه ۳۷ و آب‌های سطحی رتبه ۶۲ را داریم و در برداشت و مصرف آب متاسفانه رتبه پنجم را داریم و وسعت کشور ما 1.2 درصد خشکی‌ها است در حالی که پتانسیل آبی حدود 36 صدم درصد نسبت به کل قاره‌ها است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه متاسفانه ناترازی آب در آبخوان‌های کشور در حال حاضر 145 میلیارد متر مکعب آب است، تصریح کرد:  این بدین معنی است که میزان برداشت ما از آبخوان‌های کشور طی سال‌های گذشته حدود ۱۴۵ میلیارد متر مکعب بیشتر از میزان آب وارد شده بوده و این باعث ایجاد حفراتی در درون زمین شده و این امر مهم‌ترین عامل فرونشست زمین است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، خاطرنشان کرد: این اخطار جدی را به مسئولان کشور می‌دهیم که اگر رویه برداشت آب ادامه پیدا کند فرونشست جدی‌ترین خطری خواهد بود که به سمت سرزمین ما خواهد آمد.

به گفته وی، تنظیم ناترازی انرژی و برق و گاز گرچه بسیار سخت است ولی طی چند سال می‌توان آن را جبران کرد ولی برای ناترازی آب چنین کاری نمی‌توانیم انجام دهیم و بایستی سالیان سال طول بکشد تا آبخوان‌های ما مملو از آب شود و به حالت اولیه بازگردد.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بنا به دستور معاون اول رئیس‌جمهور در حال تهیه طرحی تحت عنوان ” نهضت مصرف آب در کشور” است که امیدواریم به زودی عملیاتی شود و از پیش‌روی بیشتر فرونشست در کشور که بسیاری از شهرها را تهدید کرده، ممانعت  کنیم.

شرکت مهزیار فولاد تامین کننده ورق و لوله آلیاژی و مقاطع خاص فولادی ، صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *