برای شناخت کامل لوله استیل به معرفی متریال سازنده لوله های استنلس استیل می پردازیم، فلز آهن را همه می شناسیم، استیل آلیاژی است که در اثر ترکیب چند ماده با فلز آهن به دست می آید و ساخت این آلیاژ ویژگی هایی را به فلز آهن می بخشد که آن را برای ساخت لوله مناسب می کند.
یکی از عناصری که در ساخت لوله های استنلس استیل به کار می رود و طی یک فرآیند شیمیایی به آهن اضافه می شود، کربن است.این ماده تا مقدار ۲ درصد مجاز است که به آهن اضافه شود. مواد دیگری نیز برای ساخت محصول ما به فلز آهن اضافه می شود که همه آن ها در کنار هم ویژگی های آلیاژ استیل را تشکیل می دهند و نسبت ترکیب آن ها با آهن، این ویژگی ها را تغییر می دهد. کربن خود به تنهایی باعث ایجاد خاصیت مقاومت می شود، وجود عناصر دیگر که در ادامه با آن ها آشنا می شویم باعث ایجاد خاصیت انعطاف پذیری در استیل می شود.
مقاله ی آهن الات ساختمانی و مقاله ی آهن آلات صنعتی را نیز بخوانید
استنلس استیل گروه دیگری از آلیاژهای مورد نظر ماست که به طور جداگانه آن را معرفی می کنیم، وجود عنصری به نام کروم در ترکیباتی که استیل را ایجاد می کند باعث تولید این آلیاژ جدید با ویژگی های منحصر به فرد می شود.مقاله ی لوله استیل ۳۱۶ و مقاله ی لوله استیل ۳۰۴ را نیز بخوانید
لوله استیل در صنایع مورد نظر ما دارای دو سری ۳۰۰ و ۴۰۰ است
انواع لوله های استنلس استیل :
انواع لوله های استیل به علت داشتن مقاومت به خوردگی عالی یکی از پر کاربردترین لوله های مهندسی می باشند.این مقاومت از وجود مقدار قابل توجه کروم ناشی میشود.مقدار کم کروم مثلا ۵% مقاومت به خوردگی آهن را افزایش می دهد اما برای رسیدن به لوله زنگ نزن حداقل ۱۲% کروم لازم است.بر اساس این فرض کروم با تشکیل یک لایه اکسید سطحی که لایه های زیرین را از خوردگی محافظت می کند سطح آهن را رویین می سازد برای ایجاد این لایه محافظ سطح لوله زنگ نزن باید در تماس با عوامل اکسید کننده باشد.
مقاله ی ورق فولاد مبارکه و مقاله ی لوله مانیسمان api را نیز بخوانید
انواع لوله های استیل ۳۰۴ برای خطوط آب سختی گیری شده و هوای فشرده ابزار دقیق و سرویس
انواع لوله های استیل ۳۱۶ برای خطوط نمونه گیری
انواع لوله های استیل ۳۱۷ برای خطوط حاوی آب دریا با قطر نامی ۱۵۰ و کوچکتر
استاندارد ابعاد و ضخامت لوله های استیل : ANSI B36.19
لوله های استیل یکی از پرمصرف ترین تجهیزات مورد استفاده در خطوط انتقال گاز ، آب ، نفت ، هوا ، در صنایع نفت ، گاز پتروشیمی ، نیروگاهی ، صنایع غذایی ، دارویی و شیمیایی می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.